آشنایی با خواص انغوزه در طب سنتی | ستاره

آشنایی با خواص انغوزه در طب سنتی

انغوزه نوعی گیاه دارویی است که از ساقه‌های آن صمغی به همین نام استخراج می‌شود و قسمت مورد استفاده گیاه است. این گیاه در صنایع دارویی، بهداشتی، آرایشی و صنعت استفاده می‌شود. خاصیت مسکن، ضد سم، ضد تشنج، ضد فلج و رعشه، درمان ناراحتی‌های تنفسی، تقویت بینایی و درمان ناخنک چشم، مسکن درد گوش و کری از خواص انغوزه است.

گیاه انغوزه بومی بیابان‌های خشک ایران و کوه‌های افغانستان است و در هند نیز زیاد کشت می‌شود. از ساقه این گیاه نوعی صمغ استخراج می‌شود که به نام همان انغوزه، انگدان ویا اولئوگم نام برده می‌شود و مزه‌ای گس و تقریبا تند و سوزاننده داشته و دارای بویی شبیه به بوی نامطبوع ترکیبات گوگرددار است که بخش دارویی گیاه را تشکیل می‌دهد. در این بخش از ستاره اطلاعاتی درباره خواص انغوزه در طب سنتی گردآوری شده است. لطفا با ما همراه باشید. طبیعت گیاه انغوزه گرم و خشک است. برخی از مهمترین خواص درمانی این گیاه به طور خلاصه عبارتند از:انغوزه در آب محلول است و اگر مقداری از آن را در آب کنید، مایعی شیری رنگ به دست می‌آید که از دارو‌های ضد سم است و مقدار مناسب مصرف آن برای درمان بیماری‌های روزانه ۰.۳ تا ۱ گرم در سه نوبت (جمعا ۰.۳ تا ۱ گرم در روز) می‌باشد.
طرز تهیه تنتور انغوزه: مقدار ۱ واحد انغوزه نیم کوب شده و ۵ واحد الکل ۸۰ درجه را با یکدیگر در ظرف سربسته‌ای مخلوط کنید و برای مدت ۱۰ روز بگذارید خیس بخورد و گاه گاه آن را هم بزنید. سپس آن را با پارچه‌ای صاف کنید. مقدار مجاز مصرف آن ۱ تا ۱۰ گرم در روز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *