طرز تهیه حلیم شیر اصفهانی | ستاره

طرز تهیه حلیم شیر اصفهانی

حلیم شیر یکی از فراورده های نغز آشپزی ایرانی است که غالبا به عنوان صبحانه خورده می شود و طبخ آن کمی وقت گیر است. برای تهیه حلیم شیر می توان از گوشت دنده گوسفندی، مرغ، بوقلمون یا بدون گوشت بهره برد که در هر صورت دستور پخت فرقی نمی کند. بنابراین شما بعد از آشنایی با طرز تهیه حلیم شیر با گوشت می‌توانید انواع دیگر آن‌ را نیز تهیه نمائید.

حلیم شیر یکی از غذا‌های پرکالری و دیرهضم است که برای وعده صبحانه و یا در ماه رمضان برای سحری مناسب می‌باشد. گوشت حلیم مانند آبگوشت همیشه از گردن، سرسینه یا دنده گوسفند انتخاب می‌شود. دنده از این جهت ترجیح دارد که پس از پختن و کوبیده شدن ریش ریش می‌شود و حلیم را “کش می‌آورد”. روشن است که گوشت حلیم را نباید خرد کرد وگرنه رشته‌های آن کوتاه می‌شود.
بعضی از کدبانو‌ها مقدار زیادی گوشت برای حلیم خانگی در نظر می‌گیرند و ظاهرا این را دلیل بر خوبی حلیم به شمار می‌آورند. واقعیت این است که با گوشت زیاد، حلیم قدری گرانتر می‌شود ولی بهتر نمی‌شود. همچنین چربی زیاد، حلیم را سنگین می‌کند و بهتر است گرفته شود. گوشت حلیم خانگی را غالبا با مقداری نخود بار می‌گذارند، چون نخود بوی زهم گوشت را می‌گیرد. نخود پخته را می‌توان در حلیم ریخت یا کنار گذاشت.

حلیم را با گوشت مرغ و یا گوشت بوقلمون هم درست می‌کنند. در هر حال پختن و کوبیدن گوشت مرغ یا بوقلمون را از روی همان دستور گوشت گوسفندی باید انجام داد، جز اینکه زمان پخت ممکن است کوتاه‌تر باشد.
گندم حلیم در گذشته با لت خوردن (حرکت دادن مایه آبکی با چنگال یا کاردک برای آنکه مایه صاف شود) صاف می‌شد؛ به همین دلیل حلیم همیشه کمی دانه دار بود، و این از مشخصات حلیم به شمار می‌رفت. امروزه با همزن برقی و مخلوط کن می‌توان حلیم را کاملا صاف از آب درآورد. اگر مایلید حلیم دانه دار باشد، کافی است مقداری از گندم پخته را چرخ نکنید، یا کمتر چرخ کنید. از طرف دیگر اگر مایلید حلیم کاملا صاف باشد، می‌توانید به جای گندم پوست کنده، بلغور خام به کار ببرید. برای گرفتن سبوس و دانه گندم از حلیم، باید گندم پخته و کوبیده یا چرخ کرده را، پیش از مخلوط کردن با گوشت، از صافی فلزی بگذرانید.

حلیم را با روغن زرد داغ کرده و با دارچین ساییده تزیین کنید. پاشیدن شکر روی حلیم به ذائقه شما بستگی دارد، برخی نیز اندکی نمک را ترجیح می‌دهند. اگر روغن اعلا در دسترس ندارید به جای آن کره آب کرده توصیه می‌شود.

حلیم شیر اصفهانی

مواد لازم برای تهیه حلیم شیر
گندم پوست کنده، خیسانده 500 گرم
گوشت گوسفندی با استخوان 500 گرم
شیر 2 لیتر
پیاز 1 عدد
کره آب کرده به میزان لازم
نمک کمی
پودر دارچین و شکر به میزان لازم

دستور تهیه:نکته: در برخی از شهر‌ها مانند مشهد، حلیم را با قیمه ساده یا قیمه لپه دار و فلفل سیاه زبر تزیین می‌کنند؛ در این صورت شکر حذف می‌شود.
در این مقاله طرز تهیه حلیم شیر اصفهانی را آموزش دادیم که در تهیه آن از گوشت دنده گوسفندی استفاده می‌شود. حلیم شیر را می‌توان بدون گوشت، با گوشت مرغ یا بوقلمون نیز درست کرد که در هر صورت دستور پخت یکسان است. حلیم شیر غذایی مقوی، پرکالری و دیرهضم است و اگر چه منبع غنی از پروتئین و آهن است، ولی افراد مبتلا به دیابت و چربی خون باید این غذا را با احتیاط و به میزان کم مصرف کنند. در پایان امیدواریم از آموزش ارائه شده در این مطلب نهایت استفاده را برده باشید، این غذای خوشمزه را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید. شما می‌توانید طرز تهیه انواع غذا، پیش غذا و دسر را در این سایت دنبال کنید و ما را از نظرات و پیشنهادات خود آگاه سازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *