عبور سیارک از نزدیکی زمین تا ساعاتی دیگر
امشب یک سنگ بزرگ فضایی از فاصله نزدیک زمین رد خواهد شد. دانشمندان ناسا با ابزار رایانهای جدید خود به نام اسکاوت به این نتیجه رسیدند که عبور سیارک مذکور از نزدیکی زمین خطری را برای ما در پی نخواهد داشت.
در حال حاضر ابزار رایانهای جدید ناسا به نام اسکاوت (Scout) در آزمایشگاه پیشرانه جت این سازمان در کالیفرنیا مورد آزمایش قرار میگیرد. این برنامه شبیه به یک سیستم هشدار مزاحم است که دادههای تلسکوپ را به پس از رسیدن گزارشهایی از اجسام نزدیک به زمین اسکن میکند. اگر گزارشی مبنی بر عبور سیارک از اطراف زمین پیدا شود، برنامه اسکاوت محاسباتی را انجام میدهد تا میزان در خطر بودن زمین مشخص شود و به دنبال آن سایر تلسکوپها نیز برای رصد پیگیرانه جهت آگاهی از وجود خطر احتمالی گماشته میشوند.
ناسا چندین تلسکوپ را در سراسر جهان اجاره کرده تا با اسکن آسمان در شب، سیارکها و دنبالهدارهای نزدیک زمین را رصد کنند. این تلسکوپها دست کم پنج سیارک را در هر شب شناسایی میکنند و پس از آن، برنامه اسکاوت محاسبات خود را در خصوص میزان در خطر بودن زمین انجام میدهد.
عبور سیارک از فاصلهی 500 هزار کیلومتری زمین
امشب نیز یک سیارک از کنار زمین عبور خواهد کرد. این سیارک در 25 اکتبر به وسیلهی تلسکوپ Pan-Starrs در هاوایی مشاهده شده بود. ساعاتی پس از کشف این سنگ بزرگ فضایی، اطلاعات اولیه در مورد آن روی سایت مرکز سیارههای کوچک در رصدخانه اخترفیزیک اسمیتسونیان (Smithsonian) ارسال شد. سپس برنامهی اسکاوت به سرعت محاسبات خود را انجام داد و مشخص شد که این سیارک به سمت زمین حرکت میکند اما با فاصلهی 500 هزار کیلومتری از کنار سیارهی ما عبور خواهد کرد.
سه تلسکوپ دیگر نیز این سیارک را رصد کردند و نتایج مشابهی به دست آمد اما ستاره شناسان در بررسیهای خود موفق شدند جزئیات بیشتری را در مورد این سنگ بزرگ فضایی کشف کنند. این محققان اندازهی سیارک مذکور را بین 5 تا 25 متر تخمین زدهاند.
برنامه رایانهای اسکاوت همچنان در مرحله آزمایش قرار دارد و تا پایان سال جاری عملیاتی خواهد شد.
ابزار رایانه ای جدید ناسا اجرام آسمانی برنامه اسکاوت برنامه رایانه ای Scout تلسکوپ تلسکوپ Pan Starrs رصدخانه اخترفیزیک Smithsonian سنگ بزرگ فضایی سیارک عبور سیارک ناسا 1395-08-09