آموزش PHP

مقدمه
اینترنت دنیای عجیبی است که تکنولوژی های مربوط به آن اغلب بدون پشتیبانی کافی عرضه می شوند و کاربران این تکنولوژی ها همه روزه با واژگاه جدیدی برخورد می کنند، که باعث سردرگمی آنها می شوند. برای نمونه می توان به رشد نرم افزار های متن باز اشاره کرد. متداول ترین این برنامه ها، سیستم عامل Unix و به طور خاص Linux می باشد. این برنامه ها، با وجود ثبات و پایداری، دارای یک مشکل بزرگ می باشند و آن دشوار بودن آموختن این برنامه ها می باشد. کمبود راهنماهایی که به زبان ساده، این برنامه ها را به مبتدیان آموزش دهد، باعث شده است که این دسته از نرم افزارها از جایگاه واقعی خود دور نگاه داشته شوند. PHP‌ یکی از این زبانهای اسکریپتی متن باز می باشد که تا کنون علی رغم سادگی استفاده از آن، هنوز به طور شایسته از آن استقبال نشده است.

تاریخچه PHP
نظریه و ایده PHP‌ در سال ۱۹۹۴ توسط راسموس لردورف به معنی Personal Home Page به منظور تولید صفحات تخصصی صفحات وب ابراز شد و نسخه ۱ این زبان اوایل سال ۱۹۹۵ ارائه شد و با توجه زیادی از طرف کاربران روبرو شد. به همین دلیل نسخه این زبان در اواخر همین سال ارائه گردید.
نسخه ۳ و ۴ این زبان در سالهای ۱۹۹۷ و ۲۰۰۰ ارائه گردید. با گسترش قابلیتها و موارد استفاده این زبان PHP در معنای بازگشتی PHP Hyper Text Preprocessor به کار گرفته شد. (عبارت پیش پردازشگر بدین معنی است که PHP، اطلاعات را قبل تبدیل به زبان HTML پردازش می کند)

PHP یک زبان اسکریپتی
PHP بر خلاف اکثر زبانهای برنامه نویسی دیگر یک زبان اسکریپتی می باشد. به بیان دیگر دستورات PHP در ازای رخداد یک رویداد (Event) اجرا می شود و همانند زبانهای برنامه نویسی دیگر مانند C‌ یا Delphi نمی تواند به صورت مستقل و بدون نیاز به یک رویداد، کاری را انجام دهد. این رویداد ها می توانند شامل ارسال یک فرم، رفتن به یک آدرس وب و یا موارد دیگر باشند.
بعنوان یکی از زبانهای مشابه PHP می توان به Java script‌ اشاره کرد با این تفاوت که PHP‌ یک زبان سمت سرویس دهنده می باشد ولی Java script یک زبان سمت سرویس گیرنده می باشد.
سمت سرویس دهنده و گیرنده به این معنی می باشد که:
برنامه های که در سمت سرویس دهنده بار گذاری می شوند، در واقع برو روی دستگاهی قوی که به آن سرور می گویند سوار شده و اجرا می شوند. ولی برنامه های سمت سرویس گیرنده در واقع روی دستگاه کاربر سوار شده و اجرا می شوند.
بله همانطور که متوجه شدید PHP بعد از اینکه پردازشهای لازم را در سرور انجام داد خروجی را به صورت کدهای HTML به مرورگرهای ما ارسال می کند.
این در صورتی است که در حالت عادی سرور به طور مستقیم کدهای HTML‌ را ارسال می کند و هیچ پردازشی روی کدهای HTML انجام نمی دهد.
توجه: یک سرویس دهنده (سرویس دهنده ای که ما برای کارهای وب سایت نیاز داریم) در واقع یک رایانه مخصوص و قوی می باشد که صفحات وب در آنجا نگهداری می شوند و از آنجا به مرورگر کاربران منتقل می شوند.
تابحال با دو خاصیت PHP با نام های اسکریپتی بودن و سرور ساید بودن آشنا شده ایم، و حال می خواهیم شما را با خاصیت های دیگر این زبان قدرتمند آشنا نماییم:
Cross Platform و HTML Embeded
Cross Platform
منظور از Cross Platform بودن این زبان، این است که بر روی هر رایانه با هر سیستم عاملی توانایی نصب و اجرا را دارا می باشد. توجه کنید که این واژه فقط برای رایانه سرویس دهنده معنا پیدا می کند، و همانطور که می دانید خروجی این زبان HTML بوده و توانایی اجرا بر روی هر نوع مرورگر با هر نوع سیستم عاملی را دارا می باشد. علاوه بر این به طور مثال شما می توانید برنامه PHP خود را در ویندوز بنویسید و در سیستم عامل دیگری مانند لینوکس به راحتی اجرا کنید و از آن استفاده کنید. البته تفاوت های اندگی در کاربرد PHP‌ بر روی این سیستم عامل ها وجود دارد که خیلی کم و جزئی می باشند و حتی در مواردی نیازی به تغییر نمی باشد.
HTML Embeded
منظور از HTML Embeded بودن این است که دستورات این زبان در بین کدهای HTML قرار می گیرند.
نیازهای شما برای کار با زبان PHP‌
سرویس دهنده ای که بتواند زبان PHP را پشتیبانی نماید مانند Apache یا IIS
کامپایلر PHP
یک ویرایشگر متنی مانند Note Pad در ویندوز و Kwrite در لینوکس

نویسنده: سید علی حسینی
پست الکترونیکی: hosseini@iossd.org

دیدگاهتان را بنویسید

اجرا شده توسط: همیار وردپرس