پایان دورهٔ آموزش مقدماتی لینوکس
امروزه لینوکس در حدوداً ۹۴٪ از اَبَرکامپیوترهای دنیا، درصد قابلتوجهی از سرورهایی که سایتها و اپلیکیشنهای مختلفی روی آنها هاست میشوند، بیش از ۱ میلیارد دیوایس اندرویدی و … مورد استفاده قرار میگیرد؛ به عبارت دیگر، لینوکس همهجا وجود دارد! علاوه بر این، امروزه شاهد این روند هستیم که شرکتهای نرمافزار بیشتر متمایل به جذب دولوپرهایی هستند که جدای از تخصص در زبان برنامهنویسی مد نظرشان، با لینوکس هم آشنایی داشته باشند.
در این دورهٔ آموزشی، بسیاری از ابزارها و تکنیکهایی که ادمینهای سیستم به علاوهٔ کاربران معمولی لینوکس به صورت روزمره با آنها سروکار دارند را مورد بررسی قرار دادیم و این در حالی بود که مبنا را بر آن گذاشتیم که مخاطبین این دورهٔ آموزشی هیچگونه تجربهٔ کاری با لینوکس ندارند؛ لذا از هرگونه کلیگویی خودداری کردیم تا اثربخشی محتوای آموزشی برای کاربران مبتدی دوچندان گردد.
پس از پایان این دورهٔ آموزشی، در صورتی که از یک سو نکات آموزشی به دقت مطالعه شده باشد و از سوی دیگر آموزشها به صورت تجربی توسط دانشجویان به کار گرفته شده باشند، این انتظار میرود که دانشجویان سکان آکادمی دانشی پایهای هم در زمینهٔ کامندلاین و هم رابط گرافیکی توزیعهای لینوکسی بهخصوص اوبونتو پیدا کرده باشند.
خالق کِرنِل لینوکس، لینوس توروالدز، ابراز داشته که «25 سال بعدی زندگیم را به جنگ با مایکروسافت در کارزار دسکتاپ خواهم گذراند!» و این بدان معنا است که لینوکس بیش از پیش وارد بازار کاربران معمولی/خانگی خواهد شد و به عنوان رقیبی جدی برای ویندوز مایکروسافت محسوب خواهد شد.
علاوه بر این، همانطور که در آموزش چرا باید به لینوکس مهاجرت کنیم؟ به تفصیل توضیح داده شد، بدون شک ویندوز در داخل ایران یکی از پرکاربردترین سیستمعاملها است که دلیل اصلی این اقبال عمومی ویندوز در میان بخشهای دولتی، خصوصی و کاربران عادی این است که با توجه به نبود قانون کپیرایت در داخل کشورمان، یک نسخهٔ چند صد دلاری ویندوز را میتوان به صورت کاملاً رایگان، حتی بدون نیاز به پرداخت یک ریال، روی سیستم خود نصب کرد که چنین کاری از دید مؤلف این دورهٔ آموزشی، از لحاظ حقوقی غیرقانونی و از لحاظ شرعی حرام محسوب میگردد!
در واقع، یکی از اهداف تألیف این دورهٔ آموزشی این بوده تا سکان آکادمی گام کوچکی در جهت تسهیل فرایند مهاجرت از ویندوز به لینوکس برداشته باشد تا در نهایت کاربران ایرانی بیشتری ترغیب به استفاده از سیستمعامل گنو/لینوکس شوند.