چرا اجایل؟
صرفاً با فراگیری یک زبان برنامه نویسی و کدنویسی پروژه های مختلف نمیتوان لقب «برنامه نویس حرفه ای» را به هر کسی داد. معمولاً وقتی به افرادی که تازه وارد دنیای برنامه نویسی میشوند پروژه ای تفویض می شود، ایشان ادیتور کد را باز کرده و شروع به کدنویسی می کنند! اینجا است که می بایست کمی صبر کرد و دید برنامه نویسان حرفه ای چگونه یک پروژه ی نرم افزاری را شروع می کنند.
امروزه در شرکت های برنامه نویسی تراز اول دنیا چیزی تحت عنوان Agile Software Development Principles به معنی «اصول توسعه ی نرمافزار چابک» حکم فرما است و دلایل به کارگیری چنین اصولی را میتوان در موارد زیر خلاصه نمود:
– عقب افتادن پروژه ها
– هزینههای بسیار بالای توسعه ی نرم افزار
– عدم هماهنگی اعضای تیم های برنامه نویسی
– وجود باگ های فراوان در پروژه ها
– عدم تحویل به موقع پروژه ها به مشتریان و …
اجایل رویکردی است که علاوه بر رفع معضلات فوق الذکر، فرایند توسعه ی نرمافزار -از نرمافزارهای دسکتاپ گرفته تا وب اپلیکیشن، اپلیکیشن های موبایل و …- را بهتر و اثربخش تر ساخته است.
تیم های توسعه ی نرمافزار بسیاری توانسته اند با پیروی از اصول و قواعد اجایل، اپلیکیشن های بهتر و حرفهای تری را به مشتریان خود عرضه دارند. ما هم که تازه قدم به دنیای برنامه نویسی و توسعه ی نرمافزار گذاشتهایم، بهتر است با متدولوژی و قوانین اجایل آشنا شده و به منظور هرچه حرفهای تر شدن خود و تیمی که قرار است در آن فعالیت کنیم، این اصول و قوانین را همچون اصول کدنویسی فرا بگیریم. بنابراین، این فصل را با مقدمهای بر متدولوژی هایی که در چندین سال گذشته رواج داشتهاند شروع کرده و در نهایت با چگونگی وارد کردن قواعد اجایل در فرایند توسعه ی نرم افزارهای خود به پایان خواهیم رساند.