نگاهی دقیق‌تر به کار با فایل‌ها و متن در لینوکس


نگاهی دقیق‌تر به کار با فایل‌ها و متن در لینوکس


cat از واژه ی Conctenate به معنی «الحاق» گرفته شده است که به عنوان یکی از پرکاربردترین ابزارهای کامند لاین لینوکس شناخته شده است که معمولاً برای خواندن محتوای فایل‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد . برای نمایش محتوای یک فایل از طریق cat، در ترمینال دستور cat را نوشته سپس نام فایل مد نظر را به عنوان پارامتر ورودی آن وارد نمایید:

cat myFile

به عنوان مثال، دستور فوق محتوای فایلی تحت عنوان myFile را در ترمینال نمایش خواهد داد. یکی دیگر از کاربردهای دستور cat علاوه بر نمایش محتوای فایل، ترکیب کردن چندین فایل با یکدیگر است که این نوع کاربرد دستور cat در جدول زیر با ذکر توضیحات آورده شده است:

کاربرد دستور
ترکیب کردن چندین فایل با یکدیگر و نمایش خرجی تمامی آن ها cat file1 file2
ترکیب کردن چندین فایل با یکدیگر و ذخیره کردن خروجی آن ها در یک فایل جدید cat file1 file2 > newfile
ضمیمه کردن یک فایل به انتهای یک فایل دیگر cat file >> existingfile
با وارد کردن این کامند و اینتر کردن، هر آنچه که تایپ شود، روی فایل مد نظر ریخته خواهد شد تا زمانی که دکمه های Ctrl + d زده شوند (محتوای قبلی پاک خواهد شد.) cat > file
با وارد کردن این کامند و اینتر کردن، هر آنچه که تایپ شود، در ادامه ی محتوایات قبلی فایل مد نظر ریخته خواهد شد تا زمانی که دکمه های Ctrl + d زده شوند (محتوای قبلی پاک نخواهد شد.) cat >> file

دستور tac
tac برعکس شده ی دستور cat است و این وظیفه را دارا است تا محتوای یک فایل را از آخر به اول چاپ کند (محتوا یکسان باقی‌مانده صرفاً ترتیب نمایش خطوط فرق خواهد کرد.) کاربر دستور tac دقیقاً شبیه به دستور cat است که در جدول زیر رایج ترین کاربردهای این دستور را مشاهده می‌کنید:

کاربرد دستور
نمایش محتوای یک فایل از آخر به اول tac file
نمایش محتوای هر یک از فایل از آخر به اول و در ضمن ترکیب کردن فایل ها با یکدیگر tac file1 file2 > newfile

آشنایی با کاربردهای دستور echo
یکی از کاربردهای دستور echo، نمایش یک استرینگ -تعدادی حروف پشت سر هم قرار گرفته- است. برای مثال، با وارد کردن دستور echo sokanacademy.com در ترمینال، استرینگ sokanacademy.com نمایش داده خواهد شد.

پیش از این با متغیرهای محیطی در لینوکس آشنا شدیم (به عنوان مثال، HOME$ یک متغیر محیطی است که مقدار آن برابر با آدرس دایرکتوری هوم کاربر است.) یکی از کاربردهای دیگر دستور echo نمایش مقادیر متغیرهای محیطی است. برای مثال، با وارد کردن دستور echo $HOME در ترمینال، مقدار متغیر محیطی HOME$ در معرض دیدمان قرار خواهد گرفت.

در جدول زیر، سعی نموده‌ ایم کاربردهای متنوع دستور echo را با ذکر توضیحات بیان کنیم:

کاربرد دستور
استرینگ مد نظر در یک فایل جدید ذخیره می شود. echo string > newfile
استرینگ مد نظر در فایلی که از قبل ایجاد شده، پس از محتویات قبلی ذخیره می شود. echo string >> existingfile
محتویات متغیر محیطی مد نظر نمایش داده می شود. echo $variable

دیدگاهتان را بنویسید