سنجاقک سایبورگ پرواز خود را با موفقیت انجام داد ؛ کنترل مغز حشرات به دست انسان
سنجاقک سایبورگ خلق شده به دست محققان برای نخستین بار پرواز خود را با موفقیت انجام داد. حیوان سایبورگ (Cyborg) در واقع موجودی است که از اجزای ارگانیک و مکانیکی به وجود آمده است.
طی چند سال گذشته، حجم گستردهای از حیوانات سایبورگ خلق شدهاند. دانشمندان طی مدت زمان اخیر سوسک، ملخ و حتی لاکپشتی را معرفی کردهاند که همراه با تجهیزات الکترونیکی بوده است.
در ابتدای سال جاری میلادی، محققان آزمایشگاه چارلز استارک دراپر و موسسه پزشکی هاورد هیوز برنامه خود برای مجهز کردن چند سنجاقک با کوله پشتیهای الکترونیکی بسیار کوچک را اعلام کردند. به وسیله این کوله پشتی محققان میتوانند این حشرات را از راه دور کنترل کنند. در ویدیویی که اخیرا منتشر شده، سنجاقک سایبورگ آنها برای نخستین بار پرواز آزمایشی خود را انجام داده است.
سنجاقک سایبورگ به کوله پشتیهایی دارای پنل خورشیدی مجهز شده است
پادشاهی حیوانات، زمینی بارور برای محققان کنجکاو است تا با تحقیق در آن به تکنولوژیهای جدیدی دست پیدا کنند. با وجود پیشرفت بیسابقه علم طی سالهای اخیر، هنوز تکنولوژی به آن حد نرسیده تا بتوان رباتی با سرعت و قدرت مانور یک سنجاقک واقعی ساخت. دانشمندان تصمیم گرفتند به جای تلاش برای طراحی ربات و سنسورها از پایه، از قدرت طبیعت و حیوانات آن بهره بگیرند. به این ترتیب شاهد مجهز شدن حشرات مختلف به سیستمهای الکترونیکی هستیم که بهترین و جدیدترین نمونه آنها این سنجاقک سایبورگ است.
همچنین بخوانید:
این حیوان سایبورگ، از طریق پالسهایی نوری که به قسمتهایی از نورونهای مغز حشره متصل شدهاند کنترل میشود. به این وسیله دانشمندان توانستهاند سنجاقک سایبورگ را درست همانند یک پهپاد کاملا مصنوعی و ساخت دست بشر کنترل کنند. به گفته تیم تحقیقاتی، هدف نهایی استفاده از موجودات سایبورگ به عنوان راهنمای گردهافشانی، ارائه محموله و یا دید زدن در محدودههای جغرافیایی غیر ایمن است. در این ویدیو نحوه اتصال کوله پشتی الکترونیکی مجهز به پنلهای خورشیدی به نمایش در آمده است.
سایبورگ 1396-03-14