چاپ سه بعدی پارچه فضایی فلزی توسط ناسا

پارچه فضایی فلزی

چاپ سه بعدی پارچه فضایی فلزی توسط ناسا

محققان آزمایشگاه پیشران جت ناسا با کمک فناوری چاپ سه بعدی، اقدام به تولید یک پارچه فضایی فلزی کرده است. در نگاه اول به این پارچه عجیب به نظر می‌رسد که قطعات فلزی آن مانند زنجیر به هم متصل شده‌اند اما قابلیت‌های این وسیله بسیار بیشتر از چند قطعه فلز متصل به هم است و می‌تواند کاربردهای زیادی در عرصه فضا داشته باشد.

دو طرف این پارچه فضایی فلزی ، کارکرد متفاوتی دارد؛ به گونه‌ای که یک سمت آن قادر است حرارت و گرما را منعکس کند و طرف دیگر آن نیز حرارت را جذب می‌کند. سازمان ناسا با انتشار یک بیانیه، به ارائه توضیحاتی در مورد این محصول پرداخته است. به گفته ناسا، با تا کردن این پارچه عجیب می‌توان به اشکال و ضخامت‌های مختلفی دست پیدا کرد. به این ترتیب امکان دستیابی به میزان جذب یا انعکاس، مدیریت حرارت و استحکام کششی مطلوب فراهم می‌شود.

پارچه فضایی فلزی

ناسا برای ساخت این پارچه فضایی فلزی از پلیمر مذاب همراه با پاشش دقیق و لیزری پودر فلز و پرتوهای الکترونیکی استفاده کرده است. در این روش ساخت، میزان هزینه‌ها و مدت زمان ساخت پارچه بسیار کاهش پیدا می‌کند. پولیت کاسیاس (Polit Casillas)، مسئول آزمایشگاه پیشران جت ناسا بر این باور است که این فناوری در واقع چاپ چهار بعدی است که به محققان اجازه می‌دهد تا شکل ظاهری و نحوه عملکرد مورد نظر را به صورت مستقیم در مواد سازنده ایجاد کند.

کاربردهای پارچه فضایی فلزی

اختراع جدید ناسا می‌تواند کاربردهای زیادی در حوزه فضایی داشته باشد. به عنوان مثال، می‌توان از این وسیله در آنتن‌هایی استفاده کرد که قابلیت تا شدن و برگشتن به حالت عادی را دارا هستند. عایق‌بندی کاوشگرها و فضاپیماهایی که در سفر به سیارات و قمرهای پوشیده از یخ و در دمای بسیار پایین کار می‌کنند نیز از دیگر کاربردهای این پارچه فضایی فلزی است. علاوه بر آن، با استفاده از این وسیله می‌توان یک پد عایق در پایه‌های کاوشگرها ایجاد کرد تا از آب شدن یخ زیر آن‌ها جلوگیری شود.

مهم‌ترین ویژگی این پارچه فضایی فلزی ، قابلیت بازیافت کامل آن است. یکی از اصلی‌ترین مشکلات در فضا، کم بودن منابع است و این محصول جدید را می‌توان به تعداد دفعات نامحدود، چاپ، تست و استفاده کرد. پولیت کاسیاس ابراز امیدواری کرد که استفاده از این محصول، صرفا به فضا محدود نشود.

1396-02-01

دیدگاهتان را بنویسید